UroGynObs Fysioterapi

INFO

Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapi.

Vi behandler både mænd og kvinder med problemer relateret til bækkenbunden. Alle behandlinger inden for disse områder varetages af vores UroGynObs Fysioterapeut og Jordemoder Signe Bennedsen. Kontakt: signe@fysmo.dk

GYN. OBS. FYSIOTERAPI & JORDEMODER

Graviditet – Obstetrisk Fysioterapi

”Klar til fødsel” er vores træningshold for dig, der er gravid og gerne vil forbedrede dig fysisk til din kommende fødsel. Alle gravide kan deltage, uanset hvor langt man er i sin graviditet. HUSK – det er aldrig for sent at starte!

På dette hold fokuserer vi på smidighed og fri bevægelighed af ryg, bækken- og hofteled, hensigtsmæssig kropsholdning samt aktivering af core-muskulaturen omkring mave og bækken. Du kan deltage som supplement til den træning, du allerede er glad for.

For dig der ikke er den store trænings-entusiast, er dette en god mulighed for at komme i gang. Vi træner sammen 1 gang om ugen og du introduceres til øvelser, som du med fordel også kan lave derhjemme.

Træningsøvelserne hjælper dit barn til at stille sig hensigtsmæssigt i bækkenet frem til fødslens start og letter barnets passage ned gennem bækkenet og fødselskanalen under selve fødslen.

Tilmeld dig KLAR TIL FØDSEL

Ps! Har du deltaget på ”Klar til fødsel” bliver du inviteret til BabyCafé efter din fødsel.

 

Individuel træning i graviditeten

Individuel instruktion i træningsprogram til hjemmetræning efter samme principper som ”klar til fødsel”.

Book tid til INDIVIDUEL TRÆNING – GRAVID

 

Graviditetsgener

Det er helt almindeligt at opleve ømhed i ryg og bækken under sin graviditet. Hele kroppen giver sig og forbereder sig til den forestående fødsel. I langt de fleste tilfælde er disse gener forbigående og forsvinder efter let fysisk aktivitet eller kortere hvile.

I andre tilfælde kan man have brug for hjælp til at få løsnet og/eller styrket muskulaturen omkring smertestedet. Årsagen til smerter eller gener kan også stamme fra andre steder i kroppen end der, hvor man har ondt.

Vi kan hjælpe dig med at finde årsagen til dit problem og behandle dig manuelt eller ved hjælp af øvelser.

Book din FØRSTE KONSULTATION

 

Rebozomassage

Rebozomassage er kropsafspænding ved hjælp af et langt tørklæde – en tradition og behandlingsform der stammer fra Mexico. Tørklædet en del af Mayaindianernes dagligdag, der bruges som beklædningsstykke til at bære fx børn eller ting i og som er et behandlingsredskab under graviditet og fødsel.

Massagen går ud på, at behandleren skaber vibrationer i kroppen med tørklædet, hvilket afspænder muskulatur og nervesystem i den gravide krop. Behandlingen er yderst velegnet til at lindre graviditetsrelaterede bækkenproblemer, samt generelle underlivs- og rygsmerter.

Rebozomassage er velegnet til at forberede den gravide krop på fødsel. Ved at afspænde den dybe muskulatur omkring ryggen, hofterne og i bækkenet optimeres forholdene for at barnet kan stille sig hensigtsmæssigt i bækkenet. Fødslen får dermed en god start – barnets hoved kommer ned i bækkenet og kan påbegynde rejsen ned og ud.

Rebozo bruges også af jordemoderen under fødslen til at få barnet til at stille sig bedre i bækkenet og dermed optimere progression af fødslen.

Book tid til REBOZO MASSAGE

 

Urologisk/ Gynækologisk Fysioterapi

Undersøgelse af bækkenbundens funktion.

Både mænd og kvinder kan have problemer med bækkenbunden.

  • Har du fx svært ved at mærke, om du aktiverer eller slapper af i din bækkenbund?
  • Har du problemer med at holde på vand, luft eller afføring?
  • Oplever du smerter under eller efter samleje i underlivet?
  • Har du problemer med arvæv efter at være blevet syet i forbindelse med en fødsel?
  • Døjer du med muskelspændinger som følge Endometriose?

Vi kan afhjælpe dig problemet ved hjælp af manuel behandling af muskelvævet, specifikke øvelser og genoptræning eller afspænding af bækkenbundens muskler. Et forløb strækker sig typisk over 1-4 konsultationer over 2-4 mdr.

Book din FØRSTE KONSULTATION BÆKKENBUND

 

Individuelt genoptræningsforløb af bækkenbunden

Efter en indledede undersøgelse, træner vi sammen 1 gang om ugen med bækkenbunden som fokusområde. Ugens andre dage træner du selv derhjemme. Træningsprogrammet tilrettelægges og progredieres under hensyntagen til, hvordan bækkenbundes kapacitet kan kombineres med den træning, du ellers gerne vil lave.

Forløbet designes så det passer til dit behov.

Indledende undersøgelse FØRSTE KONSULTATION – BÆKKENBUND

1 x træning á 25 min. KORT BEHANDLING

Opfølgende undersøgelse og træning á 45 min. NORMAL BEHANDLING

 

Efterfødsels-tjek

Undersøgelse af bækkenbundens knibefunktion og vurdering af samarbejdet mellem bækkenbunden, mavemusklernes aktivitet og din vejrtrækning efter fødslen. Du vil få øvelser med hjem, der passer specifikt til dit niveau, uanset hvor du er i dit efterfødselsforløb.

Et efterfødsles-tjek er godt hvis:

  • Du påtænker at gå i gang med at træne.
  • Du har brug for i vejledning i relation til efterfødselskroppen.

Book tid til EFTERFØDSELS-TJEK

Share This